Historia

Kontrasti Oy on kolmen suunnitteluhortonomiksi opiskelleen nuoren suoraan koulun penkiltä vuonna 2005 perustama yritys. Ensimmäiset vuodet Jonna, Laura-Kaisa ja Nina nauttivat toimistossaan Punavuoren tunnelmasta suunnitellen niin yksityisten kuin taloyhtiöidenkin pihoja sekä yritysten ja kaupungin julkisia viheralueita nimellä Maisemasuunnittelu Kontrasti Oy. 

Suunnittelutoimiston perustamisen alkutaival ei ollut pelkkää fiilistelyä. Sen lisäksi, että kaikki rakennettiin alusta tarjouspohjista kirjanpidon koukeroihin, toimintaa koeteltiin myös muilla tavoin. Ensimmäisen vuoden aikana toimistoon murtauduttiin saaliina varmuuskopioimattomat tietokoneet, yläkerran asunnon vesivahinko suihkutti vedet toimistoon ja löytyipä kerran autokin parkkipaikalta ikkunat rikottuina.

Pikkuhiljaa työnteko vakiintui ja kalenterit täyttyivät yhä enemmän yksityispihakohteista. Selkeän kysynnän tuloksena mukaan tuli myös pihojen toteutukseen liittyvät työt ja Kontrastille hankittiin pakettiauto istutuslapioineen ja haravoineen. Pihoja rakennettiin yhdessä alan kokeneiden yritysten kanssa, joilta löytyi rakentamiseen tarvittavat työkoneet sekä kivi- ja puutyöosaaminen. Kontrasti toimi silmänä suunnittelijan roolissa ja hoiti kohteiden istutustyöt, nurmetukset ja vastasi pihan viimeistelystä. Tämä konsepti jatkui jonkin aikaa ja ammattitaito pihojen kokonaisvaltaisena palveluntarjoajana kasvoi vuosi vuodelta.

Paluu suunnittelun juurille tapahtui kuitenkin pikkuhiljaa ja vuodesta 2020 lähtien Kontrasti on jälleen keskittynyt ainoastaan suurimpaan vahvuuteensa pihojen ja viheralueiden suunnitteluun. Suunnittelusta ryhtyi vastaamaan aikoinaan samaan aikaan suunnitteluhortonomiksi opiskellut Maarit, jolla on pitkäaikainen kokemus suunnittelun lisäksi myös piharakentamisesta ja pihanhoidosta. Alkuperäisistä perustajajäsenistä mukana on yhä edelleen Jonna, joka vastaa mm. Kontrastin hallinnollisista toimista. 

Lähes kahden vuosikymmenen aikana Kontrastin toiminnassa on aina yhdistynyt intohimo alaamme kohtaan, korkea ammattitaito sekä tinkimätön laatuvaatimus.